I november kunne 5 millioner italienske TV-seere oppleve Vesterålen på statlig italiensk fjernsyn.

Den kjente fotografen og filmskaperen Eugenio Manghi besøkte Vesterålen flere ganger i 2015 og 2016 for å lage dokumentarinnslaget som nå ble vist på RAI (Radiotelevisione Italiana), skriver Vesterålen reiseliv i en pressemelding.

Programmet “GEO & GEO” hadde en to og en halv times sending hvor de siste 20 minuttene var viet til «Il grande nord», et innslag i hovedsak filmet i Vesterålen. Innslaget var viet til å vise kulturen, årstidene og kontrastene i naturen.

Vakker natur

Italienske tv-seere fikk i tillegg til vakker natur se blant annet Dverberg kirke, såpeproduksjon på Alveland, vesterålsk mølje og tradisjonskost på Fargeklatten veita, samisk kultur hos Laila Inga. Ildsjelen Daniele Zanoni fra Hvalsafari AS var vert og pådriver for besøket.

– Reiselivsbedriftene står på og jobber sammen for å markedsføre både seg selv og Vesterålen. Dette er positivt og vi vil berømme de flotte reiselivsaktørene i regionen. Vi ser resultater av godt samarbeid, sier reiselivssjef Astrid Berthinussen hos Vesterålen reiseliv.

Visningsturer

Sammen med NordNorsk reiseliv og Innovasjon Norge arrangerer Vesterålen reiseliv et 20-talls TV-, presse- og visningsturer i året. Dette innslaget er et resultat av denne typen markedsføring som gjøres for å fremme Vesterålen som destinasjon.

Forrige artikkelNapp havn
Neste artikkelBilfører tatt for høy fart på Hadseløya