Fylkesmannen i Nordland oppfordrer befolkningen i områder som rammes av ekstemværet «Ylva» om å holde seg innendørs.

Alle de fire flyplassene på Helgeland og de fleste ferge- og hurtigbåtsamband ble torsdag innstilt på grunn av ekstremværet Ylva. I tillegg til stengte veier og broer, ble også ca. 3650 husstander på Helgeland uten strøm i perioder av dagen.

Torsdag var det søraustlig full storm utsatte steder med lokalt kraftige vindkast på 40-50 m/s. Vinden er ventet å minke torsdag kveld i sør, i nord først fredag morgen, ifølge Meterologisk institutt.

E6 over Saltfjellet, E10 over Bjørnefjell og E12 over Umbukta er stengt. Flere veier, blant annet E6, er midlertidig stengt på grunn av trær som har blåst over veien.

Også flere skoler måtte stenges på grunn av ekstremværet. Dette gjelder blant annet Fauske, Hamarøy og Vefsn kommune.

Ekstremværet har også ført til brudd på telefoni- og mobilnettet. Verst rammet er Grane og Hattfjelldal. ‘

Politiet i Nordland ber folk holde seg innendørs i de mest utsatte områdene på Helgeland og Salten i forbindelse med uværet Ylva.

– Fylkesmannen i Nordland er i beredskap og følger situasjonen nøye. Dersom det oppstår alvorlige hendelser så samordner vi hjelp og bidrar med støtte til kommunene. Vi har også løpende kontakt med politiet og sivilforsvaret, sier fylkesberedskapssjefen i Nordland.

Forrige artikkelKulingvarsel fra Melbu til Andenes
Neste artikkelRykker ut til utforkjøring på Sortland