I løpet av de fire siste årene har ti prosent flere elever i videregående skole fått lærlingeplass.

Det hevder fylkesråd Tomas Norvoll i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

– Arbeidet fylkesrådet har hatt på dette området har båret frukter. Helt fra at dette ble satt øverst på agendaen i politisk plattform, via samfunnskontrakt med LO, NAV; NHO, KS og fylkesmannen. Aktivt arbeid overfor kommunene, staten og næringslivet gir resultater, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Fortsatt utfordringer

Nordland har ennå noe å strekke seg etter for å skaffe nok læreplasser. Rogaland er best i landet med 79,8 prosent, og Oslo nest best med 78 prosent. Gjennomsnittet for fylkene er 71,3 prosent, hvor også Nordland nå befinner seg, heter det i pressemeldingen som ikke oppgir nøyaktig prosentandel for Nordland.

– Dette er veldig bra, ikke minst i landets største fylke for yrkesfag! Samtidig skal vi ikke hvile på laurbærene fordi det fortsatt er alt for mange som står uten lærekontrakt, sier Norvoll.

Dårligst i Nordland

Dårligst ut i Nordland kommet restaurant og matfag og elektrofag hvor kun 62,7 av elevene får læreplass.

– Dette viser at samarbeidet med næringslivet for å skaffe læreplasser må holde fram. Men det minner også om at vi ikke kan fortsette å tilby for mange unge utdanning i fag de ikke får fullført, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Forrige artikkelAlvorlig skadd i arbeidsulykke på Sortland
Neste artikkelHan er ny leder i folkeaksjonen for LoVeSe