Søndag ettermiddag startet valget til kommunestyret og fylkestinget i Melbu samfunnshus. Valgstyrets formann Jann Abelsen melder om fin oppslutning den første valgdagen.

8445melbu.no var innom valglokalene på Melbu samfunnshus ved 18:30 tiden, ikke bare for å stemme selv, men for å gi et lite innblikk i valget på Melbu. Det stemmes selvfølgelig på det kommende kommunestyret i Hadsel og det kommende fylkestinget i Nordland fylke.

2015-09-13-lokalvalget-melbu-samfunnshus-50998

Det stemmes, der May Bente Oshaug styrer valgurna og Geir Johansen avgir sine to stemmer på henholdsvis kommunestyret i Hadsel og fylkestinget i Nordland.

 

2015-09-13-lokalvalget-melbu-samfunnshus-60001
Også listen over 17 kandidater til lokalutvalget for Melbu var lagt ut på Melbu samfunnshus. Ellinor Dyveke Jenssen krysser av for de som stemmer på lokale representanter.

Fram med valgkortet, registrert. Ja, du sparer tid på å ha med valgkortet ditt. Så slippes du videre til selve stemmeurna, hvor begge stemmene stemples. Deretter går stemmene rett i stemmeurna.

På vei ut, eller på vei inn for den saks skyld, finner du også valgene for lokalutvalget for Melbu og kirkevalget. I lokalutvalget har du 17 kandidater å velge mellom, hvorav åtte blir valgt inn. Registrering også her, og så kan det stemmes. En lignende prosedyre skjer i hjørnet hvor kirkevalget skjer.

2015-09-13-lokalvalget-melbu-samfunnshus-50997
Litt bortgjemt bak en åpen dør; det er valg på Melbu samfunnshus. Du kan alternativt avlegge inntil fire stemmer: Kommunevalget, fylkestingsvalget, lokalvalget og kirkevalget.
2015-09-13-lokalvalget-melbu-samfunnshus-50996
Melbu samfunnshus er den lokale arena for kommune- og fylkestingsvalget for Melbu og omegn.

 

 

 

Forrige artikkelSlik endte den ville ferden (video)
Neste artikkelArbeiderpartiet er den store vinneren