Kjell Arne Kristiansen har søkt Hadsel kommune om tillatelse til å sette opp en fritidshytte, turhytte, turlagshytte, grillhytte eller lavvo på øya Gjæva øst for Hadseløya.

Han viser til at øya er regulert som friluftsområde av Hadsel kommune. Han slår ellers fast at han ikke finner noen eier av Gjæva i matrikkelen.

– Min ide er at en slik turlagshytte har fasiliteter for Å kunne lage mat og overnatte i hytta. Vann må medbringes, og oppvarmingen kan skje med en vedovn basert på rekved langs strandkanten av Øya.

– Turhytta tenker jeg plassert på en plass på Gjæva som gir fint utsyn til båttrafikken samt og vær og vind i Hadselfjorden. Tenker dette kan våre et fint rekreasjonsområde for folk som søker flotte naturopplevelser i Vesterålen.

– Siden jeg ikke har noen kunnskaper om eierforholdet til øya eller behov for dispensasjonssøknader, ber jeg Hadsel kommune vurdere min ide, og undersøke hvordan eierforholdet er, og hvordan jeg kan komme et skritt videre med tanken.

– Jeg regner med at kommunen vil vurdere loveligheten av å bygge samt layout og størrelse på en eventuell fritidshytte.

Forrige artikkelHadsel Teakwon-do Klubb søker driftstilskudd på 20.000
Neste artikkelTa en titt inn i Hadsels nye klatrehall