Hjem Nyheter Nordlandshuset tema hos Galleri Uvær

Nordlandshuset tema hos Galleri Uvær

Glasskunstner Siv Johansen har utviklet seg innen glasskunst, og har etter en lang prosess nå fått opp helt nye bilder i glass. – Det er en lang prosess fra ide til ferdig resultat, men det er verdt det, sier Siv Johansen.

Hun har vært på kurs med anerkjente Richard M. Parrish, glasskunstner fra USA.

Glass i billedform
– Jeg har lenge ønsket og arbeide mer med glasset i billedform og dette kurset ga meg veldig mange nyttige teknikker i forhold til alle mulighetene som finnes. Fra selve bildet til mer kompliserte brennkurver for glasset.

Datastyrt
Siv arbeider med ovnsformet glass. Der glasset blir formet mens det er kaldt for så og smelte sammen i datastyrte ovner. Det er høye temperaturer og fine innstillinger som skal til for å få de ulike resultatene.

Nordlandshuset
– I bildene har jeg tatt utgangspunkt i et emne som de fleste vil kjenne seg igjen i. Nordlandshuset, naustet, naturen og ikke minst den røde gamle fjøsen. Og sauer. Har laget mange variasjoner av sau. Jeg er også gått inn i en ny tilværelse som kunstner på heltid, forteller Siv.

Kunstner på heltid
Etter 10 år som design og håndverkslærer i Videregående Skole og de siste årene med mer nedtrapping, har hun nå gått over til å bli kunstner på heltid. Jeg har for mye å gjøre, men det viser også at det går rette veien og er kun positivt.

Opplevelse
– Det er så bra at så mange folk setter seg i bilen eller på sykkelen og drar utover yttersiveien for å besøke galleriet. Det skal være en god opplevelse å komme hit, med mye spennende design. For å få de nye, gode ideene må jeg også fornye meg og lære litt nytt innimellom. Det er det fine med å være kunstner. I dette yrket er vi aldri ferdige med å lære. I tillegg til Siv sine arbeider vil det også i år være såper fra Alveland og tekstilkunst av Wenche Josefine Johansen. Te fra Betty`s Tesalong og andre overraskelser.

Smaksprøver
På åpningen har jeg invitert Betty`s Tesalong til å komme med smaksprøver på kake og te. Elisabeth Fauske som står bak, reiser rundt og har teselskaper. Hun serverer te i vakre porselenskopper, lekre kaker på stett og forteller te-historier. Det vil skape en vakker ramme rundt åpningen selv om været kanskje ikke blir av det beste.

Lørdag åpner dørene for den 11 sommerutstillinga i Galleri Uvær ute på Teigan.