– Hadsel Arbeiderparti bagatelliserer stengningen av legekontoret på Melbu. Situasjonen er svært alvorlig, mener Melbu og omegn samarbeidsliste (MOS).

Det sier tredjekandidat på kommunevalglista til MOS, Thor-Arne Wilhelmsen i en melding til 8445melbu.no.

– Jeg mener situasjonen er svært alvorlig når helseadministrasjonen går til det skritt å stenge legekontoret på Melbu i seks uker, dette begrunnet med mangel på hjelpepersonale.

Wilhelmsen mener at tiltaket påfører brukerne av legekontoret, ikke minst den eldre del av befolkningen som ikke er veldig mobil, utrygghet og store ulemper.

– For sentraliseringsivrige administratorer og politikere har dette ofte vært en kjent metode og hvor forløpet ofte er nedleggelse for kortere perioder for å sjekke reaksjonene, for deretter å legge ned permanent, sier Thor-Arne Wilhelmsen.

– Slik jeg tolker Arbeiderpartiets varaordførerkandidat Einar Roger Pettersen i Vesterålens Avis 27. juni, så bagatelliseres det hele. Når han i tillegg bringen inn økonomispørsmålet, så forsterkes inntrykket av at dette er akseptabelt.

– Jeg hadde forventet at Arbeiderpartiet hadde gått ut og gjort det klart at dette var uakseptabelt, eventuelt at perioden måtte reduseres til en til to uker. Jeg kan vanskelig forstå at det ikke er mulig å skaffe kompetent hjelpepersonale for å dekke opp en sykemelding, og i alle fall at en av denne grunn måtte stenge i hele 6 uker. Etter min mening gir dette en kraftig «skrape i lakken» for helseadministrasjonen i kommunen, sier Thor-Arne Wilhelmsen med klar adresse til helse- og omsorgssjef Marion Celius i Hadsel kommune.

 

Forrige artikkelUforståelig å stenge legekontoret på Melbu
Neste artikkelAlf Westerlund ble æresborger av Melbu